diumenge, 24 d’octubre del 2010

PASTÍS TORTUGA GERTRUDIS

Avui diumenge hem celebrat a Can Salvi, amb la família i amics, el tercer aniversari del meu nebot i fillol, en Joan. Per celebrar-ho he portat aquest pastís infantil que molts blocaires han elaborat i que consisteix en una capa exterior de braç de gitano farcida en aquest cas de xocolata.



Ingredients
- 2 braços de gitano llargs.
- 3 briox o pa de llet.
Pel farcit de xocolata
-350 gr. de xocolata negra.
-6 ous.
-75 gr. de mantega.
Per la base (opcional)-Si no voleu complicar-vos la vida podeu cobrir la base del pastís amb trossos de braç de gitano-.
-3 ous.
-100 gr. de sucre
-pell d´una llimona.
-100 gr. de farina de reposteria.
-1/2 sobre de Royal
-1 pessic de sal.

Preparació
Per la base, bateu 3 clares a punt de neu amb un pessic de sal i reserveu-les; un cop fet això, bateu els rovells amb el sucre fins que quedi ben cremós i afegiu-hi  la ratlladura de la pell d´una llimona.
A aquesta barreja hi afegiu, el llevat i la farina tamisats; si costa de remenar podeu afegir una mica de les clares batudes; per acabar afegiu-hi les clares.
Aquesta barreja l´aboqueu en un plata de forn coberta amb paper de forn prèviament pre-escalfat, a 180º,10 minuts.
Pel farciment de xocolata,  foneu al bany maria la xocolata i un cop fosa afegiu-hi la mantega fins que quedi ben barrejat i fos; a aquesta barreja hi afegiu els rovells d´un en un; bateu bé. Per últim, afegiu les clares muntades a punt de neu amb un pessic de sal i reserveu.
Folreu un bol de 23 cm amb paper film i el cobriu amb trossos de braç de gitano d´un cm. Un cop cobert amb el braç de gitano, afegiu-hi la xocolata i tapeu-lo amb la base.
Poseu-lo a la nevera un mínim de 6 hores.
En el moment de servir,desemmotlleu el bol i decoreu la tortuga amb els briox, fent la forma de cap, peus i cua.

         
Bon Profit!

2 comentaris:

  1. Realmente Buenísimo!! ún éxito entre los peques y los no tan peques!! jeje
    Felicidades y ánimo!! Ahora toca el turno del pastel de castañas.

    Saludos

    Sofia

    ResponElimina
  2. Gràcies; un pastís de castanyes amb alguna sorpresa més...je, je, je

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...