dimarts, 26 de juliol del 2011

GASPATXO AMB FRUITES

Aquest mes la Judith i la Mònica de Memòries d´una cuinera ens han reptat a elaborar gaspatxo o salmorejo.  M´ha estat difícil triar la recepta. Durant tot el mes els companys blocaires han anat  publicant receptes que perfectament podrien encaixar en la temàtica del meu bloc com el gaspatxo de síndria, de melicotó; de poma... Desarmada,vaig decidir anar a la biblioteca on, en un tres i no res, vaig trobar en la revista "Cocina mia; el placer de cocinar" del mes de juliol aquesta recepta de gaspatxo amb fruites que es pot qualificar de sorprenent, original, refrescant i molt nutritiu.




Ingredients
-500 gr. de tomàquets.
-1 pebrot verd.
-1 ceba petita.
-100 gr. de pa dur.
-200 gr. de síndria.
-2 albercocs.
-1 poma.
-1 penjoll de raïm blanc.
-100 ml d' oli.
-2 cullerades de vinagre.
-sal.



Preparació
-Poseu el pa en remull en 300 ml d'aigua. Peleu els tomàquets; retireu-ne les llavors i els trossegeu. 
-Obriu el pebrot d´un tall i elimineu-ne els filaments i les llavors; piqueu-lo.
-Peleu-ne la ceba i trossejeu-la.
-Seguidament, tritureu-ne les verdures en un bol juntament amb el pa, l'aigua, l'oli i el vinagre. Afegiu-ne un pessic de sal i deixeu-lo en la nevera unes 3 hores a fi que es refredi.
-Un cop passat aquest temps, peleu la poma i li traieu el cor; retireu el cor als albercocs; peleu el raïm i li traieu les llavors. Talleu totes les fruitesen daus petits.
-Distribuïu el gaspatxo en bols i repartiu-ne les fruites per cadascun d'ells.

Aquesta recepta, tot mantenint-ne la base de verdures, pot variar en funció de les fruites triades.  Es pot substituir la poma per una pera; els 200 gr. de síndria per la mateixa quantitat de meló i el raïm blanc pel negre. O substituïr-lo per cireres.

Bon profit!
Amb aquesta recepta el bufet tanca per vacances.
BONES VACANCES! 
Obriré al setembre.

20 comentaris:

  1. Quina bona pinta que te aquest gaspatxo amb totes les fruites a dintre, molt bona idea.

    ResponElimina
  2. El gaspatxo mencanta i aquest té que estar deliciós. No l'he provat mai amb fruita, sempre el faig tradicional, però algun dia ho provaré de fer.

    Salutacions

    ResponElimina
  3. Hola maca! Aquest gaspatxo s'emporta la palma de l'originalitat! Quina xulada!!
    Molt bones vacances!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Molt bona idea, el fet de posar-hi fruites. Molt fresquet per l'estiu.
    Que pasis unes fantástiques vacances, descansa i recupera forçes.
    T'estarem esperant.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!! deliciós....
    Bones vacances!!!

    ResponElimina
  6. QUina combinació de verdures i fruites!! deu estar molt gustòs, no, aquest gaspatxo! segur que aquest m'agradaria perquè no dur cogombre! petonets

    ResponElimina
  7. Una idea molt bona i diferent, justament aquest vespre en penjo una de poma. Com no m'agrada el tomàquet cru sempre tinc que mirar altres opcions a les típiques.
    Bones vacances! :)

    ResponElimina
  8. Ha de ser boníssim, i m'encanta la presentació amb els bocins de fruita!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. olé!!! quina gran proposta! m'agrada molt la idea dels trossets de fruita, ha de quedar realment bo. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries, és un honor que marxis de vacances amb aquesta recepta!!! molts petonets i bones vacances

    ResponElimina
  10. Quin gaspatxo mes refrescant, com tots, però jo gaudeixo mes dels de fruites que el tradicional.
    M'agrada mol cuinar amb fruita.
    Bones vacances i fins al Septembre.
    Petons

    ResponElimina
  11. Té una pinta magnífica i has fet la descripció perfecta: "sorprenent, original, refrescant i molt nutritiu".
    Una abraçada i bones vacances

    ResponElimina
  12. Molt bé, amb més d'una fruita, ha de ser molt bo! Quan he llegit de fruites em pensava que no portava hortalisses, m'ha agradat molt!
    Bones vacances i fins la tornada.
    Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  13. Doncs quin bon descobriment que vas fer a la biblioteca!! El trobo molt saborós aquest gaspatxo. Que passis un bon estiu i fins a la tornada! Petons

    ResponElimina
  14. Si encara sóc a temps: BONES VACANCES!
    Un gaspatxo amb un acabat de fruites fantàsticament refrescant. Una abraçadsa.

    ResponElimina
  15. Ostres Cristina, aquest és un gaspatxo ben sorprenent i original amb les fruites!
    Petons i gaudeix de les vacances!

    ResponElimina
  16. Un gaspatxo molt refrescant, i amb el contrapunt de les fruites encara més
    Petons

    ResponElimina
  17. Acabo de descobrir els gaspatxos amb fruita, però aquest és total!! :D
    Que passis unes bones vacances!!! :) :)

    ResponElimina
  18. Una buena combinacion Gazpacho y fruta,asi queda mas bueno,buena receta
    buenas vacaciones nos vemos en septiembre
    peto
    miquel

    ResponElimina
  19. Una combinació fantàstica, refrescant i molt sana, és un plat molt del meu gust!
    Per fi arriben les tan desitjades vacances... jo també us he trobat a faltar :)
    Una abraçada i fins el setembre!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...