dilluns, 27 de gener de 2014

BESCUIT DE TARONJA

Taronja, tarongeta...què bona! Ara és l'època en què aquest cítric es troba en la seva màxima esplendor. Cal aprofitar la gran font de vitamines que aquesta fruita aporta al nostre organisme. La majoria de vegades la prenem com  un suc o per acompanyar les amanides. En les postres, també li podem treure molt de partit com en aquest bescuit...melós, melós...amb un gustet i una olor a taronja d´allò més encisadora. Per repetir!


Ingredients
Per un motlle de plum cake.
-3 taronges.
-ratlladura de taronja.
-3 ous.
-300 gr. de sucre.(50 +250)
-70 ml d'oli suau.
-1 sobre de llevat.
-200 gr. de farina.

Preparació
-Agafeu una taronja; talleu per la meitat i, d´una de les meitats, feu-ne els talls de guarnició del bescuit. En un plat aboqueu-hi una mica dels 50 gr. de sucre; poseu-hi els talls de taronja i, a sobre d´aquests el sucre restant.Deixeu-ho reposar mentre prepareu el bescuit.
-De l'altra meitat, feu-en ratlladura.
-Prescalfeu el forn a 180ºC
-En un robot o en un bol, afegiu-hi els ous; els 250 gr. de sucre; el suc de dues taronges i l'oli. Bateu fins a obtenir una crema fina.
-A aquesta crema fina aboqueu-hi la ratlladura de taronja, el llevat i la farina tamissada. Mescleu fins que no quedin grumolls. Us podeu ajudar amb les varilles elèctriques a la velocitat mínima.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle. Enforneu a 180ºC, forn de dalt. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop retirat del forn i, en calent, guarniu el bescuit amb les taronges ensucrades.

 

 Bon profit!

dimarts, 21 de gener de 2014

GELAT D'AMETLLES GARRAPINYADES

Després d' una "pausa llaminera" us porto una recepta d'aprofitament: un gelat d´ametlles caramelitzades. En les fires nadalenques és molt usual trobar paredetes de llaminadures on no hi falten els passatemps de sempre. Aquest Nadal a casa meva hem estat ben servits d'ametlles garrapinyades....tant... que havien de tenir alguna sortida...doncs vinga! un gelat!.



Ingredients
Per un motlle tipus plum-cake
-100 gr. d'ametlles garrapinyades.
-250 ml de nata líquida per muntar.
-2 clares d'ou.
-100 gr. de mel.
-1 cullerada de sucre.

*La mel és un anti-cristal.litzant natural. Per aquest gelat no cal utilitzar sucre invertit.

Preparació.
-Munteu la nata. Un cop muntada aboqueu-hi les atmelles. Mescleu amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-Escalfeu la mel amb el sucre i una cullerada d´aigua fins que es liqüi.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi la mescla de la mel, a poc a poc i a tongades. Seguiu batent.
-Incorporeu-hi la nata.
-Aboqueu-hi la preparació en un motlle i congeleu. Retireu del congelador 10' abans de servir.


Bon  profit!

dilluns, 6 de gener de 2014

TORTELL DE REIS

Dia de Reis, Tortell de reis.



Per a la massa mare
-150 gr. de farina de força
-20 gr. de llevat premsat.
-llet tèbia (la que admeti).
-8 gr. de sal
Per a la massa brioix
-250 gr. de farina de força.
-8 gr. de llevat premsat.
-1 ou.
-100 gr. de sucre.
-20 gr. de mantega pomada.
-1 cullerada d'anís.
-1 cullerada de canyella.
-1 culleradeta de postres d'aroma de tarongina
-una mica de ratlladura de llimona.
Pel massapà
-200 gr. de farina d´ametlla.
-200 gr. de sucre llustre.
-1 clara d'ou.
Pel sucre bolat.
-sucre llustre.
-gotes d´essència de tarongina.
Decoració
-Fava, rei;
-fruita confitada variada.

Preparació
-De la massa mare i de la massa brioix us remeto a la recepta de la coca de St.Joan amb vídeo (aquí)
-Del massapà:
 En un bol mescleu l'ametlla, el sucre i la clara d´ou fins a formar una pasta que no s´enganxi a les mans.Reserveu la pasta.El podeu fer el dia abans i, guardar-lo amb paper film a la nevera.
La forma del tortell
-Quan acabi el temps de repòs heu d´aplanar la massa amb el corró i donar-li forma rectangular. Ha de quedar fina, com un cartró.
-Seguidament agafeu el massapà que teniu reservat i, incrusteu-hi el rei i la fava embolicada amb paper d´alumini. Doneu-li forma de corró al massapà i l' emboliqueu amb la massa i l' uniu pels extrems.
-Poseu el tortell sobre la safata del forn fins que dobli el volum.
El sucre humitejat.
-Mentre el tortell dobla el volum prepareu el sucre humitejat. Heu de barrejar el sucre llustre amb unes gotes d´essència de taronja o aigua. El deixeu assecar a fi que es granuli. i el reserveu per decorar-lo un cop cuït


Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...