dijous, 19 de novembre de 2015

FLAM DE XOCOLATA I POMA

20 de novembre i una nova edició de la convocatòria del Blog al Plat. Aquesta vegada el blog "prota" es diu Dolcíssims. Un blog ple de dolços que fa honor al seu nom. Triar em va resultar difícil. Les hauria fet totes però em vaig decantar per aquest flam fresquet, la Núria, en diu púding de xocolata i poma ideal pels amants de la xocolata.



De la recepta original he precisat alguns ingredients. Ja sabeu que a mi les "cullerades" em treuen de polleguera. Aquí la teniu per si voleu fer-ne una ullada: Púding de xocolata i poma.

Ingredients
-2 pomes reineta.
-2 cullerades ben plenes de sucre.
-25 gr. de mantega.
-400 ml de llet.
-150 gr. de xocolata de cobertura per postres.
-200 gr. de sucre.
-3 ous.



Preparació
-En una paella feu un caramel amb les dues cullerades de sucre i la mantega. Mentre es va fent talleu a daus la poma. Quan el caramel comenci a agafar color aboqueu-hi la poma i, a foc baix, la deixeu coure un minut. Retireu i reserveu
-En un cassó escalfeu la llet. Un cop escalfada i, fora de foc, afegiu-hi el sucre i la xocolata. Remeneu fins que aquesta es desfaci.
-Un cop la xocolata estigui tèbia, afegi-hi els ous.Mescleu bé fins que s'integrin.
-Aboqueu-hi en el motlle la poma amb el caramel i, seguidament la xocolata.
-Coure al forn al bany Maria a 170ºC entre 45' i 60'.
-Quan retireu el motlle de la nevera, deixeu refredar en temperatura ambient i, després el reserveu en la nevera fins a la seva consumició.
 

Bon profit!

diumenge, 1 de novembre de 2015

TIRABUIXONS DE PASTA FULLADA

No a tothom li agraden els panellets i les castanyes. Una manera d'acontentar els anti-panellets ha estat fer aquests tirabuixons de pasta fullada. La versatillitat de la pasta fullada fa que aquests tirabuixons es puguin consumir també en la seva versió salada i farcir-los d'allò que més ens agradi.



Hi havia molta pressa per consumir els tirabuixons i, vet aqui que les fotos sortissin una mica brutotes..jejeje.

Ingredients
-2 planxes de pasta fullada rectangular.
-50 gr. de sucre llustre.
-25 gr. de taronja confitada.
-1 culleradeta de canyella mòlta.
-25 gr. de mantega.
-1 ou.
-100 gr. de xocolata de cobertura.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Talleu la taronja confitada en dauets. Mescleu el sucre llustre amb la canyella.
-Exteneu un planxa de pasta fullada sobre el paper sulfuritzat amb el qual ve enrotllada i, repartiu per sobre el sucre, la canyella i la taronja confitada.
-Cobriu amb l´altra planxa i pressioneu lleugerament. Jo he passat amb cura el corró..
-Talleu tires de 20 x 2 cm. amb un tallapizzes i un ganivet afilat. Doneu-les-hi forma de tirabuixó i les poseu en la safata de forn sobre paper sulfuritzat. Pinteu-los amb l'ou batut.
-Coure en el forn a 180ºC uns 20'.
-Trossegeu la xocolata i, juntament amb la mantega la foneu al bany Maria. Submergir els extrems dels tirabuixons un cop estiguin freds i deixeu-los refredar sobre paper sulfuritzat. I espereu-vos fins que s´hagi endurit abans de menjar-se'ls!

Bon profit!
-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...