diumenge, 17 de setembre del 2017

PASTÍS ENGRUNAT FARCIT DE FORMATGE RICOTTA I NECTARINES

Happy happy to meee! Aquest pastís engrunat ha estat el meu pastís d'aniversari d'enguany. Sempre m'agrada elaborar una llepòlia del país que he visitat per les vacances. Aquest any he estat a la Sardegna. Una illa mediterrània preciosa que en molts indrets recorda la costa Brava catalana i, que disposa d'una esplèndida gastronomia autòctona de l'interior de la illa, hereva de l'ofici de pastor, com el pa carasau, el formatge ricotta, la mel, les nectarines, els mulleredus (pasta). La Sardegna fins a mitjan del segle passat va viure d'esquena al mar. Amb la descoberta del turisme i, els seus beneficis econòmics la gastronomia autòctona  sarda va quedar estancada a les llars familiars. Però gràcies a un grups de gastrònoms i, la seva empenta aquesta ha començant a obrir-se a fi  de donar-li obertura més enllà dels pobles de l'interior d 'on és originària.






 
Ingredients
Per un motlle de 18-20cm
Per la base
-300 gr. de farina.
-100 gr. de mantega.
-100 gr. de sucre.
-1 cullerada de llevat químic.
-1 cullerada de postres d'essència de vainilla.
-1 pessic de sal.

Pel farcit
-500 gr. de nectarines.
-250 gr de formatge ricotta.
-2 cullerades de sucre
-3 cullerades de suc de llimona.
-Sucre llustre.

Preparació
-Primer de tot prepareu el farcit. Renteu i talleu les nectarines sense pelar a quadrets. Aboqueu-les en un bol i, afegiu-hi el sucre i, el suc de llimona.
-Reserveu la preparació 30' en la nevera.
-En un bol aboqueu-hi la farina, l´ou, el llevat, el sucre, la mantega freda tallada a daus  i el pessic de sal.Treballeu la massa amb els dits fins aconseguir una massa sorrenca, tipus crumble.
-3/4 parts d'aquesta preparació l'aboqueu al motlle, tot fent un base i parets. No cal que siguin molt altes perquè amb el llevat la massa pujarà.
-Mescleu la ricotta amb la preparació de nectarines. Aboqueu-la sobre la base del motlle. Anivelleu i afegiu-hi la resta de la massa esmicolada per sobre.
-Enforneu uns 30' (Ja sabeu que cada forn és un món) Forn de dalt i de baix a 180ºC.
-Reserveu en la nevera dues hores abans de consumir amb sucre llustre per sobre.




Un record de la Sardegna...

 
 
Bon profit!

5 comentaris:

  1. quina passada!! fa una pinta espectacular!!

    ResponElimina
  2. un dia vaig provar un pressec amb formatge fresc i galetes, i vaig flipar de la barreja de sabors, em va encantar, i aquesta recepta me l'ha fet recordar! segur que ha d'estar de vici, quina gana a aquestes hores Cristina!! petons

    ResponElimina
  3. Molt maca Sardegna i qué bé es menja.
    Aquest pastís té un tall que ja crida l'atenció. Ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Quin súper pastís!!Fa pinta de ser contundent, encara que la fruita li deu donar un toc refrescant

    ResponElimina
  5. Aun no he ido a la isla de Sardegna y veo que ahora aparte de poder visitarla y disfrutarla también vale la pena hacer la ruta gastronómica por la isla.
    Un pastel que pinta muy bueno y el corte se ve genial.
    Bona setmana

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...