dimarts, 2 de gener del 2018

GALETES DE MANTEGA

Les galetes de mantega no poden fallar mai a l´hora del cafè en l'època nadalenca. Ja no ve d´unes calories de més.


Ingredients
-300 grs. de mantega a temperatura ambient.
-200 grs, de sucre.
-2 ous.
-500 grs. de farina.
-1 cullerada d'essència de vainilla o de canyella mòlta.
-sucre per decorar

Preparació
-Mescleu la mantega amb el sucre. Si se us ha oblidat deixar fora de la nevera la mantega, la podeu estovar al microones sense que arribi a desfer-se.
-Afegiu-hi els ous,  la vainilla o la canyella. Mescleu.
-A poc a poc, afegiu-hi la farina. Primerament incorporeu-hi la meitat i aneu amassant fins que estigui tota barrejada i no s'enganxi a les mans. En el meu cas al bol de la mescladora.
-Deixeu-hi la massa, una mica aplanada, una hora a la nevera. Passat aquest temps amb el corró l'exteneu a 1 cm de gruix més o menys i, amb els talladors feu-ne galetes i les col·loqueu sobre la safata amb una separació suficient ja que durant el fornejat augmenten de mida.
-Enforneu 180ºC forn preescalfat, uns 15-20'.Forn de dalt i de baix fins que agafin una mica de color tot vigilant que no es cremin.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Muy ricas, preciosas y por ello con tu permiso me llevo un par.Buenas noches y feliz año.Bssss

    ResponElimina
  2. jajaj tota la raó, ja no vé d'unes calories de més!! i que bones que són ehhh.... les galetes daneses sempre em recorden al nadal! petons i bon anyyy

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...