dijous, 1 de febrer del 2018

BESCUIT DE LLET CALENTA

Avui 1 de febrer, la Glòria del blog "No tot són postres a la cuina" celebra la publicació del seu cóc núm. 100. Fa uns dies ens va reptar a un grup de blocaires a acompanyar-la en la celebració d'aquesta fita amb l'elaboració del bescuit de llet calenta publicat per una altra blocaire l'Aliter Dulcia i, també per la Su de Webos Fritos. De seguida vaig acceptar el repte. Primer per acompanyar la Glòria en la seva festa; segon, perquè es tractava d'un dolç i, tercer, perquè em va semblar una bona idea per retrobar-nos i donar vida als blocs que últimament, alguns, estan i estem en estat de letargia.



Per mi fer un bescuit és sempre tot un repte ja que no són de la meva predilecció, ni m´agraden amb la base i part superior molt torrades, però amorosament ha aconseguit un bescuit humit, tendre i que passava xuclant.

Ingredients
Per un motlle corona de 20 cm de diàmetre.
-4 ous (M)
-275 gr. de sucre*
-250gr. de llet.
-220 gr. de mantega.
-1 culleradeta de postres d'extracte de vainilla*
-290 gr. de farina.
-12 gr. de llevat químic*

* recepta original: 300gr. de farina, beina de vainilla i 10 gr. de llevat químic.

Preparació
-Prescalfeu el forn a 180ºC
-Bateu els ous amb el sucre a velocitat màxima fins que quedin ben molsosos i blanquinosos. Uns 8-10'.
-Mentrestant, escalfeu la llet, amb la mantega i l'extracte de vainilla. Quan arrenqui el bull, retireu el cassó. Feu-ne un parell de voltes amb les varilles i, aboqueu la llet a la mescla d'ous, que seguirà batent-se a velocitat mitjana, fins que quedi del tot incorporada la llet calenta.
-Tot seguit, aboqueu-hi la farina tamisada i, el llevat en dues tongades,integrant-la amb varilles o amb la pala de l'amassadora a baixa velocitat perquè no s´abaixi la mescla.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle i, enforneu.
-Segons la recepta original: 180ºC els primers, 40'; a 170ºC els 10' últims. Jo l'enfornat a 180ºC, 30' de baix i, 10' a 170º de dalt i de baix.
-Empolsineu per sobre amb sucre llustre o amb una ganache de xocolata.

Bon profit!

4 comentaris:

  1. Com no ho has posat a facebook no sabia q tb l.havies fet... Està molt bo oi?

    ResponElimina
  2. Un plaer compartir coc virtual amb tu! I a veure quan ens veiem!
    Ptnts Cristina

    MArta

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Cristina!!!! Ho has dit molt bé...passa xuclant 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...